• Pedagogisch beleid

  • Ontwikkelingsgerichte activiteiten

  • Wij bieden dagelijks gezonde warme maaltijden aan die bereid zijn met verse ingrediënten

Onze voorzorgsmaatregelen

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de GGD. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van wat dit voor gevolgen heeft voor u en onze kinderopvang. Ouders worden via de e-mail en het ouderportaal op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Thuisblijven of naar kinderopvang?
Op basis van de richtlijnen van het RIVM kunt u met de onderstaande beslisboom beoordelen of een kind wel of niet naar de kinderopvang mag komen. Klik hier voor de nieuwste versie van beslisboom voor kinderen van 0 t/m 12 jaar (versie 22-02-2022)

Terugkeer uit een Oranje of Rood gebied
Ouders en/of kinderen die terugkeren uit een verblijf in het buitenland kan aan de hand van de quarantaine reischeck bekeken worden of quarantaine nodig of verplicht is , zie: Quarantaine Reischeck COVID-19 U kunt ook het reisadvies controleren op Nederlandwereldwijd.nl

Mondkapjes niet meer verplicht
Het dragen van mondkapjes is per 25-02-2022 niet meer verplicht. Binnen de locaties van Kinderopvang Engeltjes hoeft u geen mondkapje te dragen. Het mag wel als u dat zelf prettig vindt.

De gezondheid en veiligheid van de kinderen, ouders en onze medewerkers staan voorop!
De kinderopvang kent uiteraard strikte hygiënevoorschriften. Wij volgen zorgvuldig ons vaste hygiëneprotocol. Om besmetting van de COVID-19 te voorkomen volgen wij de extra voorschriften van het ministerie van SZW en het RIVM die verwerkt zijn in een protocol voor de kinderopvang. Het protocol biedt richtlijnen voor praktische zaken als veiligheid en hygiëne in het contact met kinderen, hun ouders en de medewerkers. Klik hier voor de nieuwste versie van het protocol Kinderopvang & Covid-19 (25-02-2022)

Blijf altijd thuis als u klachten heeft of contact heeft gehad met iemand met corona. Dat geldt ook voor kinderen. Klik hier voor meer info over: Gezinnen met kinderen en quarantaine (gezinsquarantaine)

De overheid heeft per 25-02-2022 versoepelingen van de corona maatregelen aangekondigd. Wij hebben aanvullende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat het betreden van onze locatie veilig kan plaatsvinden.

De versoepelingen m.b.t. het brengen en halen van kinderen zijn als volgt:

  1. Ouders zijn weer welkom op de groep: maximaal 2 ouders tegelijk mogen de groepen op komen. Dit geldt ook als de groepen samengevoegd zijn.
  2. Wanneer uw kind is overgedragen en een overdracht is gedaan, wordt u gevraagd om de groep te verlaten, zodat de volgende ouder naar binnen kan komen. Als er te veel ouders tegelijk komen, kan dit betekenen dat u buiten op de ingang moet wachten.
  3. Indien u liever niet de groep wilt betreden, dan kunt u net als voorheen voor de groep wachten voor de overdracht.
  4. De 1,5 meter afstandsregel is per 25-02-2022 niet meer verplicht. Echter blijft 1,5 meter een veilige afstand. Daarom vragen wij ouders bij het bezoeken van onze locaties elkaar ruimte te geven en rekening te houden met andere ouders en onze medewerkers.
  5. De basismaatregelen blijven wel gelden. Dus vaak handen wassen én thuisblijven en testen bij klachten (ook bij milde verkoudheidsklachten).
  6. Bij de ingang van onze locaties is er een handdesinfectiemiddel aanwezig voor bezoekers, ouders en personeel. We willen u vragen om hiervan gebruik te maken.

Ouders mogen niet naar de opvang in de volgende situaties:

  1. Een ouder mag kinderen niet zelf brengen of halen als er sprake is van corona-gerelateerde klachten en/of als de betreffende ouder wacht op de testuitslag. Als de testuitslag van de ouder negatief is, mag de ouder wel weer brengen en halen.
  2. Als de testuitslag van de ouder positief is of de ouder nog in quarantaine zit, mag de ouder het kind niet brengen en halen. Bij een positieve zelftest blijft de ouder thuis en laat de testuitslag bevestigen door de GGD. De ouder blijft ten minste 5 dagen in isolatie en moet daarna ten minste 24 uur klachtenvrij zijn voor de ouder het kind weer kan brengen en halen.

Vragen of meer informatie  
Hebt u nog vragen of zijn er onduidelijkheden, neemt u dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Klik hier voor contactgegevens
Voor meer informatie over het coronavirus kunt u terecht op o.a. de onderstaande websites: