• Pedagogisch beleid

  • Ontwikkelingsgerichte activiteiten

  • Wij bieden dagelijks gezonde warme maaltijden aan die bereid zijn met verse ingrediënten

Buitenactiviteiten

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Voor kinderen is er niks heerlijkers dan lekker buiten bezig zijn en samen met vriendjes de wereld ontdekken. Het biedt mogelijkheden aan kinderen om actief te bewegen. Ons beleid is erop gericht dat kinderen zo veel mogelijk buiten komen. Wij vinden dat buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld moet worden aan mooi weer. Onze buitenspeelplaats nodigt kinderen uit om te kunnen rennen, verstoppertje spelen, fietsen, maar ook om rustig in de zandbak te kunnen spelen met verschillende zandvormen, auto‘s, emmers, etc. Alle speeltoestellen zijn gecertificeerd en voldoen aan veiligheidseisen. Bij buiten spelen hoort nat en vies worden. Dus kleren die tegen een stootje kunnen en smerig mogen worden horen daar bij, net als regenlaarzen.

Uitstapjes

Wij bieden aan kinderen een leuke en uitdagende omgeving. Dat doen we doormiddel van diverse ontwikkelingsgerichte activiteiten op de groepen en op eigen buitenspeelplaats, maar ook met uitstapjes ontwikkelen wij de ervaringswereld van uw kind. Bij uitstapjes kunt u denken aan uitstapjes in de directe en nabije omgeving van Kinderopvang Engeltjes, zoals:

  • de kinderboerderij;
  • speeltuin;
  • bezoekje aan de bibliotheek;
  • picknicken in het park.

Hiervoor wordt tijdens de intake altijd toestemming gevraagd aan de ouders. Om uitstapjes op een goede én veilige manier te organiseren hebben wij “Het protocol uitstapjes” opgesteld. Het protocol ligt ter inzage op de locatie.

Contactformulier

U kunt via het contactformulier uw vraag aan ons stellen. U kunt ook via dit formulier een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.