• Pedagogisch beleid

  • Ontwikkelingsgerichte activiteiten

  • Wij bieden dagelijks gezonde warme maaltijden aan die bereid zijn met verse ingrediënten

Compensatieregeling 16 maart t/m 10 mei

Eerder hebben wij u laten weten dat de overheid besloten heeft dat ouders de kosten van de kinderopvang terug gaan krijgen voor de periode dat ze hun kinderen niet mogen brengen vanwege de coronacrisis. Deze regeling is ook verlengd t/m 10 mei.

De overheid geeft het volgende aan: De regeling is bedoeld voor alle ouders die gewoonlijk gebruik maken van kinderopvang en hun factuur ook nu door blijven betalen. Dit geldt óók voor ouders in cruciale beroepen. Aan gebruik van noodopvang buiten de reguliere dagen en tijden zijn geen kosten verbonden.

Over hoe en wanneer de compensatie uitgevoerd gaat worden, wordt overleg gevoerd tussen de branchepartijen en het ministerie van SZW. Het uitgangspunt van de overheid is dat alle ouders gecompenseerd worden en er wordt gewerkt aan een uitwerking van de regeling. Net als u, moeten wij deze uitwerking afwachten. Zodra er weer meer informatie is over de compensatieregeling, zullen wij dit uiteraard met u communiceren.

De overheid geeft aan dat voor nu het volgende belangrijk is:

  1. Betaal de gehele factuur voor opvang zoals u dat altijd doet. De meeste kinderopvangorganisaties factureren vooraf. Dat betekent dat u waarschijnlijk uw factuur voor de maand april al heeft betaald. Ook de komende tijd vragen wij u de factuur te blijven betalen.
  2. Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag. Zo houdt u recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze doorbetaald.
  3. U hoeft dus in principe geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten, tenzij bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt. Geef dit dan wel door aan de Belastingdienst.
  4. Als u de kinderopvang doorbetaalt, behoudt u uw plek op de opvang als deze straks weer voor iedereen opengaat.
  5. Een deel van de kosten voor kinderopvang bestaat uit een eigen bijdrage. Ook deze eigen bijdrage betaalt u aan de kinderopvangorganisatie.
  6. De overheid compenseert deze eigen bijdrage tot de maximum uurprijs.
  7. Dit betekent dat kinderopvang u tot en met 10 mei dus in principe zelf niets kost. De kinderopvangtoeslag en compensatie van de eigen bijdrage door de Rijksoverheid dekken bij elkaar de kosten tot de maximum uurprijs.

Meer informatie over de compensatieregeling kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.  

Contactformulier

U kunt via het contactformulier uw vraag aan ons stellen. U kunt ook via dit formulier een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.